Manisa Doruk Koleji

0236 250 35 35

Wellbeing Programı

  • Mutluluk ve zihinsel-bedensel-duygusal-sosyal  iyi olma (wellbeing) halininin öğretmen, öğrenci ve okul iklimi açısından önemi konusunda farkındalık oluşturmak. 
  • Bu alanda öğretmen ve öğrencileri güçlendirmek; dolayısıyla sosyal-duygusal-akademik anlamda daha verimli nesiller yetişmesine ve yetiştirilmesine ilham verecek okul içi sistemlerin oluşturulabilmesi için yönetici ve öğretmenleri eğitmek.
  • Eğitimde oyuna yer vermek:  Çocukların olmazsa olmazı oyunun; hayal gücü, yaratıcılık, farkındalık gibi birçok alanı destekleyen eğitim sisteminin bir aracı olarak kullanılması.
  • Öz farkındalık oluşturmak: Bireylerin, kendi becerilerinin ve değerlerinin önemini kavrama ve bu bilinçle hareket etme yetisine sahip olmaları. Bunun başında da sınav kaygısını aza indirme, özfarkındalık-planlama-özdeğer bilinci ile akademik başarının artması ve bu konuda velileri bilinçlendirme. Dayanıklılık ve güçlü bir karakter yapısının oluşturulması için adımların atılmasına olanak verme.
  • Farkındalık kazandırmak: Yaşamdan, çevremizden, doğadan, kendimizle ve başkalarıyla olan iletişimimizden keyif almak ve hepsine anlam kazandırma konusunda farkındalık çalışmalarının yürütülmesi. Sağlıklı bir yaşam alışkanlığı geliştirmek. Pozitif eğitim ve psikolojinin duygusal zekanın geliştirilmesindeki öneminin vurgulanması.
  • Hizmetiçi öğretmen eğitimleri yapmak: Öğretmenleri,  üst düzey eğitimlerle mutluluk bilimi, zihinsel-bedensel-sosyal ve duygusal alanlarda hem kendilerine iyi bakmaları hem de öğrencilerinde bu farkındalığı oluşturmaları konularında  uzmanlaşmalarını sağlamak.
  • Yaşam kalitesi ve kişisel zaman : Okullarda, tenefüslerin kişisel rahatlama zamanları olarak planlanması eğitimin verimini de arttıracaktır. Öğretmenler için, öğretmenler odasının gerçekten rahatlama alanı olarak planlanması. Mekanın, rengi kokusu, içindeki mobilyalar ve benzeri rahatlama alanlarının oluşturulması. Öğrenciler için, oyun alanları, rahatlama alanları, okuma alanları gibi alanların oluşturulması. Yeme –  içme düzeni gibi birçok planlamaların yapılması.
  • Etik değerleri ve görgü kurallarını yerleştirmek: Dürüstlük, adaletli olma, merhamet, sorumluluk, kendine ve diğerlerine saygı duyma, farklılıklara-çevreye saygı gibi temel ve evrensel etik  ve görgü değerlerinin yani iyi insan olmanın temel öğelerinin, kültürel yapı ve eğitim sistemine entegre edilmesi.
  • Sosyal sorumluluk projeleri: Sosyal sorumluluk projeleri ile öğrencilerin, topluma özgü, sosyal kültürel ve çevresel problemlerin saptanması, bu sorunların, kendi bilgi ve birikimlerini kullanarak çözümlenmesi, girişimcilik ve inisiyatif alma kapasitelerinin artırılması, işbirliği ve ekip çalışmasına yatkınlıklarının geliştirilmesi, kişisel potansiyellerinin gelişimine katkıda bulunulması