Okulumuz müzik derslerinde öncelikli amacımız, öğrencilere müziği sevdirmektir. Bu amaç doğrultusunda, derslerimizde çeşitli kültür ve formlarda müzik dinletileri önemli bir yer tutar.
Dinletiler ve Yöntemler
Dinletiler: Her sınıf düzeyinde eğitici dinletilere beş altı dakika kadar yer verilir. İdeal zaman dilimi dersin ilk beş dakikasıdır. Bu süre zarfında öğrencilerimize gözleri kapalı ve rahat bir pozisyonda müzik dinletilir ve hayal kurmaları istenir.
Müzik Kritiği: Dinletiden sonra, öğrencilerin yaş seviyelerine uygun biçimde dinledikleri müzik kritize edilir. Öğrenciler duydukları müziği ifade eder, yorumlar yapar ve kendilerinde yarattığı olumlu etkileri dile getirir.
Masalsı Anlatım: Müzik derslerinde konularımızı masalsı bir biçimde gerçekleştiririz, bu da öğrencilerin dikkatini çekerek konuyu daha ilgi çekici hale getirir.
Enstrümanlar
Orff Enstrümanları: İlkokul öğrencilerimiz, müzik derslerinde en az dört orff enstrümanı çalmayı öğrenir.
Branşlara Ayrılma: İlkokul son sınıfta, öğrencilerimiz okulumuzdaki profesyonel kadro gözetiminde çeşitli enstrüman branşlarına ayrılarak müzik eğitimlerine daha verimli bir şekilde devam ederler.
Bu yöntemle, öğrencilerimiz hem kendi müziklerini ve geleneksel enstrümanları tanırken, dünya müziğini ve enstrümanlarını da içselleştirerek öğrenirler. Müziği sevdirmeyi hedeflediğimiz derslerimizde, öğrencilerimizin müziğe olan ilgilerini ve yeteneklerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yaparız.
İlkokulda görsel sanatlar derslerinde çocuklara kazanımlar doğrultusunda farklı sanat akımları ve sanatçıların hayatları ile eserlerini öğretiyoruz.
Ders içeriklerimizde Karakalem, akrilik, sulu boya, kuru boya, pastel boya ve seramik çalışmaları yapıyoruz. Çocukların yaş gruplarına ve kas becerilerine uygun teknikleri belirleyerek resim dersini sevdirmeyi ve onlara farklı bakış açıları kazandırmayı hedefliyoruz.
Sanat aracılığıyla çocuklara kendilerini keşfetme alanı tanıyoruz ve bu kazanımları hayatlarına yansıtmalarını amaçlıyoruz. Estetik kaygı, pratik düşünme, akranlar arası yardımlaşma ve paylaşım, görsel algılarını geliştirme gibi davranışları kazanmalarını hedefliyoruz.
Milli bayramlar ve özel günlerin önemine değinerek ders içi ve ders dışı etkinlikler planlıyoruz. Dönem sonu sergilerimizle, yapmış olduğumuz çalışmaları veliler ve öğretmenlerimizin katılımıyla çocuklarımıza sunma imkanı tanıyoruz.
Okulumuzda kulüp saatlerinde yeteneği ve ilgisi olan çocuklarla onların ilgi alanlarına yönelik tekniklerle, gelişimlerine dair çalışmalar yapıyoruz. Okulumuzun sanat atölyelerinin imkanlarıyla çalışmalarımızı desteklemekteyiz.
Bu kapsamda, çocuklara sanat sevgisi kazandırmak ve onların yaratıcılıklarını geliştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.
İlkokul çağındaki öğrencilerimizin fiziksel gelişimini desteklemek için ince motor, kaba motor, hız, çeviklik, denge ve koordinasyon becerilerini geliştiriyoruz. Derslerimizde reaktif çalışmalar, eğitsel oyunlar ve Oyun Dostu Okul projesiyle spor ve oyunu öğrencilerimize yaşatıyoruz.
Spor Yeteneklerinin Keşfi
Öğrencilerimizin spor alanındaki gelişimlerini gözlemleyerek, ilgi duydukları spor dallarına yönelik branş öğretmenleri ile planlama yapıyoruz. Öğrenciler seçtikleri spor branşında yıl boyunca aktif olarak çalışmalara okul takımları ve kulüplerde devam ediyor. Ayrıca okul içi ve dışı turnuvaları ile müsabaka deneyimleri yaşayarak fiziksel ve sosyal becerilerini geliştiriyorlar.